WELCOME

Asociatia Pro BJJ este o asociatie de drept privat care isi doreste sa sprijine dezvoltarea BJJ-ului in Romania, aplicand principii moderne de management.

Care sunt scopurile principale ale Asociatiei Pro BJJ?
Asociatia Pro BJJ vrea sa faca in primul rand o schimbare in ceea ce priveste vizunea asupra acestui tip de aosociere in Romania. Fata de numeroasele exemple de la noi din tara, la nivel de asociatii si federatii, Asociatia Pro BJJ isi propune sa puna in prim plan nevoile sportivilor si antrenorilor. Ne dorim o transparenta totala a veniturilor si cheltuielilor, care vor fi toate indreptate in interesul cluburilor.

Cele 4 directii ale Asociatiei Pro BJJ:

  • dezvoltarea BJJ-ului la nivel national prin diferite programe: seminarii, stagii de pregatire, stagii de arbitraj etc.

  • organizarea de competitii la standarde ridicate

  • conceperea de programe de promovare a BJJ in media (vezi mai jos site-ul probjj.ro)

crearea unei baze de date a tuturor practicantilor de BJJ din Romania pe niveluri de gradare

Care sunt programele Asociatiei Pro BJJ pentru indeplinirea scopurilor?

1. Dezvoltarea BJJ-ului pleaca de la modalitatea de folosire a fondurilor de care va dispune Asociatia. Vom folosi un concept din managementul sportiv modern, implementat in strainatate: solidaritatea financiara.

Solidaritate financiara

(Extras din “Financial Solidarity at LEAGUES and EUROPEAN”,studiu al European Professional Football Leagues:

“Financial Solidarity: means the practice of Leagues’ revenues being distributed to lower Leagues and National Associations in order to ensure
financial fairness at a national level and stimulate long-term investment in football”)

a. Impartirea bugetului destinat cluburilor dupa 2 criterii majore: activitate performanta si dezvoltare. Cele mai multe resurse merg la cei care au facut activitate performanta (“activitate performanta” nu inseamna doar rezultate in competitii. Poate insemna organizare de seminarii tehnice, seminarii de arbitraj, competitii etc.) si la cei care sunt in faza incipienta de dezvoltare (ex. club nou, club cu activitate performanta redusa in primii trei ani de activitate in Asociatie). Concret: 70% impartit echitabil. 20% impartit la top 25% din clasament . 10% impartit la bottom 25% din clasament (dupa modelul “parachutepayment”). Exemplu: buget de 10.000 euro si 20 de cluburi in Asociatie active in competitii. 7000 euro (70%) se impart la 20 de cluburi = 350 euro/club. 2000 euro (20%) se impart la top 5 cluburi din clasamentul sezonului precedent = 400 euro/club. 1000 euro (10%) se impart la bottom 5 cluburi din clasamentul sezonului precedent = 200 euro/club. Sume finale: top 5 = 750 euro/club, middle 10 = 350 euro/club, bottom 5 = 550 euro/club (procentele vor fi discutate, important este PRINCIPIUL la care facem referire).
Nota: un club are acces la sumele destinate “top 5 bottom cluburi” doar timp de 3 ani. Daca isi mentine pozitia in bottom 5 dupa aceasta perioada, suma este distribuita echipei 5+1 din bottom (echipa plasata pe locul 15 intr-un clasament cu 20 de echipe). Un club are acces la buget daca are o activitate in BJJ de minim 2 ani consecutiv 

b. Organizarea de seminarii si stagii tehnice pentru cluburi la costuri minime, prin implicarea sportivilor centuri superioare. Exemplu: stagiu de 2 zile cu o centura mov din Asociatie la un pret de 1-200 euro pentru doua zile de antrenamente.

c. Redistribuirea bugetului de premiere la competitii si dupa alte criterii decat cele de performanta suprema. Concret: premii pentru sportivii care inregistreaza progres. Ex: 3 premii acordate cate unul pentru fiecare echipa top 3, sportivului cu un progres vizibil (decizia antrenorului alaturi de comisia tehnica a Asociatiei) si 2 premii acordate cate unul pentru fiecare echipa bottom 2, sportivului cu un progres vizibil (decizia antrenorului alaturi de comisia tehnica a Asociatiei)

Modalitati de folosire a bugetului de catre cluburi: organizare seminar tehnic, organizare competitie, achizitionare saltele, deplasare competitie interna (limite la sumele ce pot fi folosite pentru transport si cazare), deplasare competitie externa (limite la sumele ce pot fi folosite pentru transport si cazare), organizare seminar arbitraj, achizitionare echipament sportiv (kimono, centura, rashguard, sort), deplasare seminar arbitraj etc.

2. Organizarea de competitii la un nivel cat mai ridicat in diferite zone ale tarii. Dezvoltarea BJJ-ului este strans legata de competitii. Prin experienta acumulata a membrilor Asociatiei, vom oferi suportul necesar pentru dezvoltarea competitiilor in intreaga tara, de la nivelul organizatoric, la cel de arbitraj si promovare.

3. Promovarea BJJ-ului la nivel national are ca principal vector site-ul probjj.ro. Acesta se doreste a fi un portal al comunitatii BJJ din Romania care va contine stiri, articole, video-instructionale etc., dar mai ales care va creste vizibilitatea tuturor cluburilor de BJJ din tara.

4. Baza de date cu practicantii de BJJ din tara este un alt punct important pentru Asociatie. Aceasta baza va permite controlul asupra diferitelor situatii controversate de astazi: sportivi cu experienta ce competitioneaza in categorii de incepatori; aparitia unor centuri superioare a caror filiera de provenienta este dubioasa etc. Baza de date va putea fi accesata online, iar practicantii vor avea carduri pe modelul IBJJF.